Rogaliki cappuccino

Przepis Rogaliki cappuccino
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Znalazłam przepis na rogaliki cappuccino, zrobiłam ciasto i w ostatniej chwili odkryłam że nie mam w domu foremek. Byłam chyba w trzech sklepach i tylko w jednym z nich znalazła jedną foremkę. Więc musiałam odkryć sposób jak je zrobić nawet bez dużej ilości foremek. Koniecznie spróbuj. Pod względem smaku są fantastyczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

50 gcappuccino w proszku
50 mlgorącej wody
350 gmąki
szczyptasoli
100 gmielonych orzechów włoskich
100 gcukru pudru
200 gmasła (lub margaryny)
polewa czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cappuccino zalej goracą wodą i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, mielone orzeszki, przesiany cukier puder i pokrojone w kostę masło. Dodaj również ostygnięte cappuccino i wyrób gładkie ciasto, które odstaw na noc do lodówki. Najlepiej jest przygotować ciasto wieczorem a następnego dnia zająć się pieczeniem.
  3. Następnego dnia godzinę przed tym gdy będziesz piec rogaliki wyjmij ciasto z lodówki, przygotuj foremkę i kawałek folii spożywczej.
  4. Jeśli nie masz wystarczającej ilości foremek na rogaliki to wybierz ten sposób. Foremkę wyłóż folią spożywczą, napełnij ciastem i dociśnij je. Następnie wyjmij ciasto z foremki przy pomocy folii i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  6. Upieczone rogaliki zamocz w polewie - ale tylko końce.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj