RAFAELLO bez pieczenia

Przepis RAFAELLO bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ten, kto nie lubi spędzać dużo czasu w kuchni aby przygotować smaczny deser powinien koniecznie wypróbować to ciasto Rafaello bez pieczenia. Najlepsze jest na drugi dzień, gdy herbatniki zmiękną.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

3 szklankimleka
3 łyżkimąki
3 łyżkimąki kukurydzianej
3 szt.żółtek
3 łyżeczkicukru waniliowego
1,5 szklankicukru
2 szklankiwiórków kokosowych
250 gmasła
2 opl.herbatników

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W połowie szklanki mleka wymieszaj żółtka, mąkę i mąk kukurydzianą. Pozostałe mleko zagotuj na ogniu wraz z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj do niego mleko z żółtkami i gotuj dopóki masa nie zgęstnieje.
  2. Gęsty budyń odstaw, zakryj folią aluminiową i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Masło zmiksuj do osiągnięcia pianki, stopniowo po łyżce dodawaj ostygnitęy budyń i ubij do osiągnięcia kremowej masy. Na końcu dodaj 1,5 szklanki wiórków kokosowych i wymieszaj. Masę podziel na 3 części.
  4. Przygotuj głębszą formę o wymiarach 24 x 34 cm, dno wyłóż herbatnikami, daj na nie 1/3 kremu, znów przełóż herbatnikami, nałóż drugą warstwę kremu, przełoż herbatnikami i daj pozostały krem.
  5. Resztkę wiórków podpiecz na suchej patelni i posyp nimi ciasto po wierzchu. Odłóż do lodówki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy herbatniki zmiękną. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj