"Rybna"sałatka z królika

Przepis "Rybna"sałatka z królika
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Znów po jakimś czasie naszła mnie chęć na tę fałszywą sałatkę rybną. "Ferda", jak go roboczo nazywałam, był wielkim samcem, więc był go pełen garnek a ostatecznie sałatkę mieszałam w wielkiej misce na ciasto. Ciekawe czym to się skończy? Chyba będę musiała robić tę sałatkę ze strusia... :D

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.cały wypatroszony królik bez głowy
3 szt.cebula (pokrojona na cienkie paski)
3 szt.listków laurowych
10 ziarenpieprzu
5 ziarenziela angielskiego
1 czubata łyżeczkasoli
0,5 loctu
1 lwody
1 skleničkaMoravanky
asi 2 lžičkyhořčice
majonéza a tatarská omáčka dle chuti
sůl, cukr a mletý pepř na dochucení

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.
  2. Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo.
  3. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.
  4. Tuhle pochoutku lze vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj