"Leniwe" udka z kurczaka z jednego naczynia żaroodpornego

Przepis "Leniwe" udka z kurczaka z jednego naczynia żaroodpornego

Dodał: NajKasia, 13.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis "Leniwe" udka z kurczaka z jednego naczynia żaroodpornego
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Chcesz nagotować na cały dzień dzięki prostemu przygotowaniu jedzenia? Wypróbuj przepis na udka z kurczaka z jednego naczynia żaroodpornego. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu więc nie będziesz musiała stać przy garach przez długie godziny. Równie dobrze możesz również użyć skrzydełek lub piersi z kurczaka.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis "Leniwe" udka z kurczaka z jednego naczynia żaroodpornego

Dodał: NajKasia, 13.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

6-8 szt.udek z kurczaka
2 szt.marchwi
2 szt.cebule
1 puszkakukurydzy
1 kubekryżu
500 mlwody lub wywaru
do smakusól i pieprz
według potrzebolej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Udka z kurczaka umyj, osusz i popieprz do smaku. Odstaw na trochę.
  2. Cebulę obierz i pokrój. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę i marchew podsmaż na oleju, dodaj kukurydzę z zalewą, dodaj ryż i chwilkę gotuj.
  3. Mieszankę warzywną wylej na blaszkę.
  4. Ułóż udka z kurczaka i piecz przykryte folią aluminiową przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie zapiekaj jeszcze przez 10-15 minut bez folii aluminiowej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj