Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni

Przepis Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni

Dodał: NajKasia, 20.4.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kolejny świetny pomysł na smaczny obiad z jednego naczynia żaroodpornego. Nie musisz brudzić wielu misek, garnków i innych naczyń. Wystarczy gdy wszystkie składniki pokroisz, zetrzesz na tarce, ułożysz warstwami w jednym naczyniu żaroodpornym i zapieczesz.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.4.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe

SKŁADNIKI

500 gmielonego mięsa (wołowe lub wieprzowe)
3 szt.jajek
2 szt.cebuli
2 szt.średnio duże ziemniaki
100 gtwardego sera
do smakusól i pieprz
według potrzebmajonez

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne, posmaruj je olejem lub masłem.
  2. Mięso mielone podziel na 5 części. Posól i popieprz.
  3. Pokrój drobno cebulę i ułóż warstwę na każdym kawałku mięsa.
  4. Na cebuli ułóż warstwę ugotowanych na twardo jajek, które zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Na jajka zetrzyj na tarce na dużych oczkach surowe ziemniaki.
  5. Ostatnia warstwa to starty na tarce twardy ser. Na ser daj jedną łyżkę majonezu i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Dokładny czas zależy od grubości warstwy mięsa .

zdroj: VK

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj