NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni
Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni
Przepis Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Kolejny świetny pomysł na smaczny obiad z jednego naczynia żaroodpornego. Nie musisz brudzić wielu misek, garnków i innych naczyń. Wystarczy gdy wszystkie składniki pokroisz, zetrzesz na tarce, ułożysz warstwami w jednym naczyniu żaroodpornym i zapieczesz.

NajKasia    ·   20.4.2021

Pyszny obiad z mielonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego dla ,,leniwej" gospodyni

Kolejny świetny pomysł na smaczny obiad z jednego naczynia żaroodpornego. Nie musisz brudzić wielu misek, garnków i innych naczyń. Wystarczy gdy wszystkie składniki pokroisz, zetrzesz na tarce, ułożysz warstwami w jednym naczyniu żaroodpornym i zapieczesz.

Składniki
500 g
mielonego mięsa (wołowe lub wieprzowe)
3 szt.
jajek
2 szt.
cebuli
2 szt.
średnio duże ziemniaki
100 g
twardego sera
do smaku
sól i pieprz
według potrzeb
majonez
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne, posmaruj je olejem lub masłem.
  2. Mięso mielone podziel na 5 części. Posól i popieprz.
  3. Pokrój drobno cebulę i ułóż warstwę na każdym kawałku mięsa.
  4. Na cebuli ułóż warstwę ugotowanych na twardo jajek, które zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Na jajka zetrzyj na tarce na dużych oczkach surowe ziemniaki.
  5. Ostatnia warstwa to starty na tarce twardy ser. Na ser daj jedną łyżkę majonezu i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Dokładny czas zależy od grubości warstwy mięsa .

zdroj: VK

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz