NajPrzepis.pl Desery Babki Pyszna i soczysta kokosowa babka rafaelllo
Pyszna i soczysta kokosowa babka rafaelllo
Przepis Pyszna i soczysta kokosowa babka rafaelllo

Po długim czasie zdecydowałam się przygotować jakąś nową babkę, która cieszyłaby się ogromnym sukcesem. Smakuje dokładnie tak samo jak drogie Rafaello ze sklepu, a przy tym nie jest aż tak drogie. Babka jest pełna kokosu, słodyczy oraz bardzo soczysta i smaczna.

NajKasia    ·   3.1.2023

Pyszna i soczysta kokosowa babka rafaelllo

Po długim czasie zdecydowałam się przygotować jakąś nową babkę, która cieszyłaby się ogromnym sukcesem. Smakuje dokładnie tak samo jak drogie Rafaello ze sklepu, a przy tym nie jest aż tak drogie. Babka jest pełna kokosu, słodyczy oraz bardzo soczysta i smaczna.

35 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
Składniki
2 szklanki
mąki tortowej
1 szklanka
kokosu
1 szklanka
cukru gruboziarnistego
1 szklanka
mleka
1 szklanka
oleju roślinnego
1 opak.
proszku do pieczenia
1 opak.
cukru waniliowego
3 szt
jajek
połamana na mniejsze kawałki
biała czekolada
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
  1. W misce mieszamy mąkę z kokosem, cukrem, proszkiem do pieczenia i wanilią.
  2. Dodajemy jajka, olej, mleko i połamaną na kawałki białą czekoladę (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
  3. Wyrabiamy gładkie ciasto, które przelewamy do posmarowanej i posypanej kokosem formy na babkę.
  4. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 45 minut. Podczas pieczenia sprawdzamy ciasto wykałaczką - jeśli jest sucha, babka jest upieczona,  jeśli nie, pieczemy dalej.
  5. Wierzch ciasta możemy posypać kokosem lub przyozdobić polewą karmelową.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz