Puszyste serowe kuleczki

Przepis Puszyste serowe kuleczki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nadają się zarówno jako przekąska dla gości, jak i jako dodatek do dania głównego a nawet jako samo danie główne. Ja robię je często dla gości i na imprezy rodzinne. Są to szybkie przekąski na jeden kęs.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

80 gmąki
80 gmasła
3 szt.jajek
40 gstartego twardego sera
200 mlwody
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na patelni lub w garnku rozpuść masło, dodaj wodę i szczyptę soli. Dodaj mąkę i mieszaj stale dopóki nie będzie się oddzielać od ścian garnka lub patelni. Trwa to około 2-3 minut.
  2. Ciasto przełóż do miski i pozostaw aby delikatnie ostygło (nie zupełnie, ciasto musi być cieple ale nie gorące).
  3. Stopniowo dodawaj jedno jajko po drugim i za każdym razem dokładnie wymieszaj. Przygotuj tzw. ciasto parzone. Dodaj ser i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Posól i popieprz do smaku.
  4. Włóż do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj małe kuleczki.
  5. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 7 minut - obserwuj. Ładnie wyrosną i uzyskają złocisty kolor. Obserwuj czas pieczenia, czasami pieką się trochę dłużej, zależy od piekarnika.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj