NajPrzepis.pl Desery Desery bez pieczenia Pucharki Bounty z ciasteczkami Oreo - słodki przysmak bez pieczenia nawet dla wymagających smakoszy
Pucharki Bounty z ciasteczkami Oreo - słodki przysmak bez pieczenia nawet dla wymagających smakoszy
Przepis Pucharki Bounty z ciasteczkami Oreo - słodki przysmak bez pieczenia nawet dla wymagających smakoszy
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Klasyczne pucharki budyniowe z biszkoptami i owocami już się wszystkim u mnie w domu znudziły. Chcieliśmy coś bardzo dobrego i słodkiego. Wymóg był jasny: coś kokosowego i z czekoladą, żeby było chrupiące a przede wszystkim żeby było gotowe maksymalnie w pół godziny. Wzięłam budyń w proszku, czekoladą, bitą śmietanę i ciasteczka. Z tego pomysłu powstały doskonałe pucharki budyniowe :)

NajKasia    ·   7.7.2021

Pucharki Bounty z ciasteczkami Oreo - słodki przysmak bez pieczenia nawet dla wymagających smakoszy

Klasyczne pucharki budyniowe z biszkoptami i owocami już się wszystkim u mnie w domu znudziły. Chcieliśmy coś bardzo dobrego i słodkiego. Wymóg był jasny: coś kokosowego i z czekoladą, żeby było chrupiące a przede wszystkim żeby było gotowe maksymalnie w pół godziny. Wzięłam budyń w proszku, czekoladą, bitą śmietanę i ciasteczka. Z tego pomysłu powstały doskonałe pucharki budyniowe :)

30 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki
1 duże opakowanie
ciasteczek Oreo
1 op.
budyniu waniliowego
600 ml
mleka
100 g
mlecznej czekolady
1 op.
budyniu kokosowego
600 ml
mleka
2 łyżki
cukru
2 łyżki
wiórków kokosowych
100 g
czekolady do gotowania
100 ml
śmietany kremówki
Sposób przepisu
Drukuj
30 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
  1. Ciasteczka pokrusz i połowę wsyp na dno pucharków.
  2. 1 budyń waniliowy, 600 ml mleka, 100 g mlecznej czekolady - z budyniu waniliowego i mleka ugotuj budyń, odstaw i stale mieszając rozpuść w nim mleczną czekoladę. Natychmiast wlej na ciasteczka do pucharków i nałóż na to resztę ciasteczek.
  3. 1 budyń kokosowy, 600 ml mleka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki wiórków kokosowych - z budyniu kokosowego, mleka i cukru ugotuj budyń, odstaw i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nalej na drugą warstwę ciasteczek i pozostaw na około godzinę do ostygnięcia.
  4. 100 g czekolady do gotowania, 100 ml śmietany kremówki - czekoladę połam na kawałki do miski. Śmietanę ogrzej i wlej ją na czekoladę. Mieszaj dopóki czekolada się nie rozpuści. Do każdego pucharka daj warstwę tej polewy, włóż do lodówki i znów pozostaw do ostygnięcia.
  5. Pucharki możesz pozostawić takie jakie są. Ja dodatkowo ozdobiłam je jeszcze bitą śmietaną i ciasteczkami oreo. Z tej ilości składników zrobiłam 6 większych pucharków.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz