Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami

Przepis Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Często robię to ciasto. Jeśli się spieszę, to robię je z gotowego ciasta francuskiego, jak mam więcej czasu to robię ciasto drożdżowe. Z twarogiem, z nutellą, z makiem, z orzechami albo tylko z powidłami.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.7.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Potezebujesz:

600 gmąki
75 gcukru pudru
1 szt.jajko
150 grozpuszczonego masła
250 mlmleka
40 gdrożdży

Nadzienie twarogowe:

900 gtwarogu
2 op.cukru waniliowego
100 grodzynek namoczonych w rumie
około 100 gcukru (w zależności od preferencji smakowych)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zrób zaczyn. W misce wyrób ciasto z zaczynem. Podziel na dwie połowy i rozwałkuj.
  2. Na środek daj przygotowany twaróg. Możesz zwinąć jak strudel albo możesz naciąć brzegi i na przemian je przekładać do środka.
  3. Daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni aż będzie złocista, przez około 20 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj