Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami
Często robię to ciasto. Jeśli się spieszę, to robię je z gotowego ciasta francuskiego, jak mam więcej czasu to robię ciasto drożdżowe. Z twarogiem, z nutellą, z makiem, z orzechami albo tylko z powidłami.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Potezebujesz:
600 gmąki
75 gcukru pudru
1 szt.jajko
150 grozpuszczonego masła
250 mlmleka
40 gdrożdży
Nadzienie twarogowe:
900 gtwarogu
2 op.cukru waniliowego
100 grodzynek namoczonych w rumie
około 100 gcukru (w zależności od preferencji smakowych)
- Zrób zaczyn. W misce wyrób ciasto z zaczynem. Podziel na dwie połowy i rozwałkuj.
- Na środek daj przygotowany twaróg. Możesz zwinąć jak strudel albo możesz naciąć brzegi i na przemian je przekładać do środka.
- Daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni aż będzie złocista, przez około 20 minut.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Prokládaný tvarohový koláč s rozinkami.
KOMENTARZE DO PRZEPISU