NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami
Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami
Przepis Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Często robię to ciasto. Jeśli się spieszę, to robię je z gotowego ciasta francuskiego, jak mam więcej czasu to robię ciasto drożdżowe. Z twarogiem, z nutellą, z makiem, z orzechami albo tylko z powidłami.

NajKasia    ·   5.7.2021

Przekładane ciasto twarogowe z rodzynkami

Często robię to ciasto. Jeśli się spieszę, to robię je z gotowego ciasta francuskiego, jak mam więcej czasu to robię ciasto drożdżowe. Z twarogiem, z nutellą, z makiem, z orzechami albo tylko z powidłami.

15 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki

Potezebujesz:

600 g
mąki
75 g
cukru pudru
1 szt.
jajko
150 g
rozpuszczonego masła
250 ml
mleka
40 g
drożdży

Nadzienie twarogowe:

900 g
twarogu
2 op.
cukru waniliowego
100 g
rodzynek namoczonych w rumie
około 100 g
cukru (w zależności od preferencji smakowych)
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Zrób zaczyn. W misce wyrób ciasto z zaczynem. Podziel na dwie połowy i rozwałkuj.
  2. Na środek daj przygotowany twaróg. Możesz zwinąć jak strudel albo możesz naciąć brzegi i na przemian je przekładać do środka.
  3. Daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni aż będzie złocista, przez około 20 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz