Przekąski na jeden kęs z kiełbasą i serem

Przepis Przekąski na jeden kęs z kiełbasą i serem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przekąski na jeden kęs z kiełbasą i serem nadają się na każdą imprezę, przyjęcie lub po prostu na wieczór do dobrego filmu. Jeśli posypiesz je serem to nikt nie będzie mógł się im oprzeć. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 kgmąki
42 gświeżych drożdży
1/2 małego op.proszku do pieczenia
300 mlletniej wody
250 mlmleka
150 mloleju
1 łyżkasoli
2 łyżeczkicukru

Nadzienie:

kiełbasa
twardy ser
2 szt.żółtek
przecier pomidorowy
oregano

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z letniego mleka, cukru i drożdży przygotuj zaczyn.
  2. Pozostałe składniki na ciasto wymieszaj w misce, dodaj zaczyn z drożdży i wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około godziny).
  3. Z wyrośniętego ciasta na stolnicy rozwalkuj płat o grubości około 1 cm. Wykrawaj małe kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym kółeczku zrób dołek.
  4. Posmaruj przecierem pomidorowym, posyp oregano, połóż plasterek kiełbasy.
  5. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem i włóż piekarnika nagrzanego wcześniej na 200 stopni, aż osiągną złoty kolor. Bezpośrednio przed końcem pieczenia posyp żółtym serem i poczekaj aż się roztopi. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj