Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem

Przepis Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem

Dodał: NajKasia, 26.8.2015

Kategorie: Przekąski, Urodziny, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 26.8.2015

Kategorie: Przekąski, Urodziny, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

2 szt.cukinii
1 szt.piersi z kurczaka
2 ząbkiczosnku
50 gtwardego sera
ketchup lub przecier pomidorowy
sól, pieprz
oliwa z oliwek
bazylia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię pokrój na cienkie płastry za pomocą obieraczki do ziemniaków. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Cukinie posól i delikatnie polej oliwą z oliwek. Włóż ją do wcześniej rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 5-7 minut.
  3. Pierś z kurczaka pokrój na bardzo cieńkie plastry. Posól i popieprz, natrzyj oliwą z oliwek, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i pozostaw na chwilę do zamarynowania.
  4. Na każdy plaster cukini połóż plaster mięsa z kurczaka, posyp startym na tarce serem, połóż bazylię, polej ketchupem lub przecierem pomidorowym i zroluj.
  5. 3 rollsy z cukini połącz patyczkiem do szaszłyków i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Zdroj: Ok

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj