NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem
Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem
Przepis Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem.

NajKasia    ·   26.8.2015

Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem

Przekąski na jeden kęs z cukinii nadziewane mięsem drobiowym z czosnkiem.

Składniki

Będziemy potrzebować:

2 szt.
cukinii
1 szt.
piersi z kurczaka
2 ząbki
czosnku
50 g
twardego sera
ketchup lub przecier pomidorowy
sól, pieprz
oliwa z oliwek
bazylia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukinię pokrój na cienkie płastry za pomocą obieraczki do ziemniaków. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Cukinie posól i delikatnie polej oliwą z oliwek. Włóż ją do wcześniej rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 5-7 minut.
  3. Pierś z kurczaka pokrój na bardzo cieńkie plastry. Posól i popieprz, natrzyj oliwą z oliwek, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i pozostaw na chwilę do zamarynowania.
  4. Na każdy plaster cukini połóż plaster mięsa z kurczaka, posyp startym na tarce serem, połóż bazylię, polej ketchupem lub przecierem pomidorowym i zroluj.
  5. 3 rollsy z cukini połącz patyczkiem do szaszłyków i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Zdroj: Ok

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz