Przekąska - LANGOSZE w 15 minut

Przepis Przekąska - LANGOSZE w 15 minut
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasto przygotujesz z trzech składników. Do udekorowania przekąski możesz użyć keczupu, tartego sera, czosnku lub majonezu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 szklanka jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki tortowej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
olej do smażenia

Do dekoracji:

keczup
majonez lub sos tatarski
tarty ser
czosnek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jogurt naturalny przełóż do miski, a szklankę po nim umyj. Następnie do szklanki po jogurcie wsyp mąkę tortową (dwukrotnie). Mąkę przesyp do miski z jogurtem. Dodaj 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać też szczyptę soli. Mieszaj aż powstanie jednorodne ciasto, które następnie rozwałkuj dość grubo na oprószonym mąką stole. Za pomocą kubka wycinaj małe kółka, które następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. (Oczywiście możesz też użyć swojego sprawdzonego ciasta na langosza - przepisem możesz możesz jedynie się inspirować. Ciasto z tego przepisu nie musi wyrastać i smakuje naprawdę każdemu. Ale oczywiście może być tak, że Tobie akurat nie zasmakuje, ale oczywiście warto spróbować).
  2. Usmażone langosze układamy na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju oraz aby mogły wystygnąć.
  3. Po wystygnięciu można przyozdobić keczupem, majonezem, sosem tatarskim i startym serem, a także (przed ozdobieniem) można dodać na wierzch czosnek.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj