NajPrzepis.pl Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.
Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.
Przepis Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Jeśli u Ciebie w ogrodzie pomidory też obrodziły bardziej niż w poprzednich latach i nie wiesz co z nich zrobić to mam dla Ciebie świetny przepis na przecier pomidorowy, który możesz potem wykorzystać na przykład na pizzę, tosty, zupę, jako bazę do gulaszu lub jako sos do frytek albo do grillowanej kiełbaski.

NajKasia    ·   3.7.2021

Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.

Jeśli u Ciebie w ogrodzie pomidory też obrodziły bardziej niż w poprzednich latach i nie wiesz co z nich zrobić to mam dla Ciebie świetny przepis na przecier pomidorowy, który możesz potem wykorzystać na przykład na pizzę, tosty, zupę, jako bazę do gulaszu lub jako sos do frytek albo do grillowanej kiełbaski.

25 min.
Przygotowanie
Składniki
1 kg
pomidorów
200 g
czosnku
35 g
soli
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
  1. Pomidory obierz ze skórki. Najpierw nakrój na krzyż, ale tylko delikatnie i wrzuć je do gorącej wody. Pozostaw aby się chwilkę gotowały a następnie schłodź je w zimnej wodzie. Zdejmuj skórkę i włóż pomidory do większej miski.
  2. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i porządnie wszystko zmiksuj blenderem.
  3. Dodaj sól i włóż przecier do czystych i suchych słoików.
  4. Porządnie zamknij i odstaw do spiżarki. Czosnek i sól są doskonałymi konserwantami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz