Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.

Przepis Przecier czosnkowo-pomidorowy na zimno, którego nie trzeba pasteryzować i który się nie psuje.

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli u Ciebie w ogrodzie pomidory też obrodziły bardziej niż w poprzednich latach i nie wiesz co z nich zrobić to mam dla Ciebie świetny przepis na przecier pomidorowy, który możesz potem wykorzystać na przykład na pizzę, tosty, zupę, jako bazę do gulaszu lub jako sos do frytek albo do grillowanej kiełbaski.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

1 kgpomidorów
200 gczosnku
35 gsoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Pomidory obierz ze skórki. Najpierw nakrój na krzyż, ale tylko delikatnie i wrzuć je do gorącej wody. Pozostaw aby się chwilkę gotowały a następnie schłodź je w zimnej wodzie. Zdejmuj skórkę i włóż pomidory do większej miski.
  2. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i porządnie wszystko zmiksuj blenderem.
  3. Dodaj sól i włóż przecier do czystych i suchych słoików.
  4. Porządnie zamknij i odstaw do spiżarki. Czosnek i sól są doskonałymi konserwantami.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj