Prosty tort w 15 minut bez pieczenia i bez żelatyny

Przepis Prosty tort w 15 minut bez pieczenia i bez żelatyny
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nietypowy deser, który pokochasz. Nie tylko dlatego, że można go bardzo szybko przygotować ale też dlatego, że ma orzeźwiający smak, który na pewno sprawi Ci radość podczas gorących letnich dni. Bez pieczenia, bez żelatyny, bez czasochłonnego przygotowywania. Wystarczy tylko 15 minut i gotowe a potem tylko trzeba poczekać aż stężeje.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 mlsoku pomarańczowego
45 gskrobi kukurydzianej
220 gcukru kryształ
1 lmleka
140 gkaszki dla dzieci
2 łyżkikakao
2 łyżkiwiórków kokosowych
25 gmasła
10 gcukru waniliowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj pomarańczową warstwę. Do garnka wlej sok pomarańczowy, dodaj 50 g cukru i skrobię kukurydzianą. Ugotuj gęstą masę, którą wlej na dno  formy.
  2. Następnie przygotuj mleczną warstwę. Zimne mleko daj do garnka, dodaj kaszkę, 170 g cukru, cukier waniliowy, wiórki kokosowe. Dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gdy masa wrze, zdejmij ją z ognia i dodaj masło. Wymieszaj.
  3. Połowę masy ułóż na pomarańczowej warstwie, która już odrobinę stężała. Lej ostrożnie aby nie naruszyć pomarańczowej warstwy. Do drugiej połowy mlecznej masy dodaj kakao i wymieszaj. Nałóż jako następną warstwę w formie i ładnie wygładź.
  4. Przygotowany deser daj do lodówki aby stężał (najlepiej na noc, ale ja byłam zbyt niecierpliwa więc spróbowałam już po 4 godzinach i było dobre).
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj