Proste śmietankowe rogaliki nadziewane powidłami - ciasto tylko z trzech składników

Przepis Proste śmietankowe rogaliki nadziewane powidłami - ciasto tylko z trzech składników

Dodał: NajKasia, 23.3.2022

Kategorie: Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne rogaliki nadziewane powidłami. Z zewnątrz chrupiące a w środku kruchutkie. Do ciasta dodaj śmietanę kremówkę - to doskonały składnik, który nada ciastu kruchości a jednocześnie delikatności.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.3.2022

Kategorie: Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąki
300 gmargaryny
250 mlśmietany kremówki
powidła do nadziewania
cukier puder do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj startą na dużych oczkach margarynę a na koniec dolej śmietanę.
  2. Zrób kulkę ciasta, którą zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  3. Potem podziel ciasto na 8 równych części. Każdą część rozwałkuj na kształt koła. Koło pokrój na trójkąty, nadziewaj powidłami lub domowym dżemem i zroluj od szerszej strony.
  4. Uformuj w ten sposób rogaliki, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 10 minut.
  5. Upieczone rogaliki posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj