NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Proste pieczone udko z kurczaka
Proste pieczone udko z kurczaka
Przepis Proste pieczone udko z kurczaka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.1.2021

Proste pieczone udko z kurczaka

Proste pieczone udko z kurczaka.

Składniki
2 szt.
udko z kurczaka
do smaku
sól, przyprawy do drobiu
woda w razie konieczności
dodatkowo gotowa zasmażka
2 łyżki
masło
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Umyj udka z kurczaka, posól i posyp przyprawami do drobiu. Włóż do naczynia do pieczenia, zalej wodą i na każdym udku połóż łyżkę masła.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 - 220°C. Piecz do złotego koloru. Na koniec możesz zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C, aby uzyskać chrupiącą skórkę.
  3. Po upieczeniu wyjmij udka i przelej tłuszcz z pieczeni do mniejszego garnka. Doprowadź do wrzenia i dodaj zasmażkę, która zagęści sos. Podawaj z ryżem lub makaronem. Życzę smacznego. =)
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz