Proste pieczone udko z kurczaka

Przepis Proste pieczone udko z kurczaka

Dodał: NajKasia, 14.1.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste pieczone udko z kurczaka.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.1.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso

SKŁADNIKI

2 szt.udko z kurczaka
do smakusól, przyprawy do drobiu
woda w razie konieczności
dodatkowo gotowa zasmażka
2 łyżkimasło

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Umyj udka z kurczaka, posól i posyp przyprawami do drobiu. Włóż do naczynia do pieczenia, zalej wodą i na każdym udku połóż łyżkę masła.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 - 220°C. Piecz do złotego koloru. Na koniec możesz zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C, aby uzyskać chrupiącą skórkę.
  3. Po upieczeniu wyjmij udka i przelej tłuszcz z pieczeni do mniejszego garnka. Doprowadź do wrzenia i dodaj zasmażkę, która zagęści sos. Podawaj z ryżem lub makaronem. Życzę smacznego. =)
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj