Proste čevapčići z puree ziemniaczanym

Przepis Proste čevapčići z puree ziemniaczanym
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Już dawno tego nie gotowałam i prawie zapomniałam o tym daniu, które pamiętam z wakacji w Chorwacji. W domu robię je z prawdziwym wieprzowym smalcem, ponieważ, ponieważ tak właśnie powinno się to robić a bułki dodaję tylko 2, to w zupełności wystarczy. Jeśli byś dodała więcej to pod względem smaku danie będzie bardziej podobne do kotletów mielonych. Koniecznie ugotuj to też dla Twojej rodziny, jest to świetne danie, które Was nasyci.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1 kgmielonego mięsa
10 dkgsmalcu
10 dkgcebuli
2 szt.bułki
4 szt.startego czosnku
czerwona papryka
mielony pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso zmiel z bułkami a w misce wymieszaj z odrobiną wody, drobno pokrojoną cebulą, wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i czerwoną papryką.
  2. Z masy zrób mniejsze wałeczki na desce posypanej mąką. Pozostaw na 1 godzinę w lodówce a następnie na patelni na smalcu smaż aż będą brązowe.
  3. Podawaj z cebulą pokrojoną w kółeczka, z ogórkami i musztardą.
  4. Jako dodatek podawaj gotowane ziemniaki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj