NajPrzepis.pl Mięso Mięso mielone Cevabcici Proste čevapčići z puree ziemniaczanym
Proste čevapčići z puree ziemniaczanym
Przepis Proste čevapčići z puree ziemniaczanym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.5.2021

Proste čevapčići z puree ziemniaczanym

Już dawno tego nie gotowałam i prawie zapomniałam o tym daniu, które pamiętam z wakacji w Chorwacji. W domu robię je z prawdziwym wieprzowym smalcem, ponieważ, ponieważ tak właśnie powinno się to robić a bułki dodaję tylko 2, to w zupełności wystarczy. Jeśli byś dodała więcej to pod względem smaku danie będzie bardziej podobne do kotletów mielonych. Koniecznie ugotuj to też dla Twojej rodziny, jest to świetne danie, które Was nasyci.

Składniki
1 kg
mielonego mięsa
10 dkg
smalcu
10 dkg
cebuli
2 szt.
bułki
4 szt.
startego czosnku
czerwona papryka
mielony pieprz
sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso zmiel z bułkami a w misce wymieszaj z odrobiną wody, drobno pokrojoną cebulą, wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i czerwoną papryką.
  2. Z masy zrób mniejsze wałeczki na desce posypanej mąką. Pozostaw na 1 godzinę w lodówce a następnie na patelni na smalcu smaż aż będą brązowe.
  3. Podawaj z cebulą pokrojoną w kółeczka, z ogórkami i musztardą.
  4. Jako dodatek podawaj gotowane ziemniaki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz