Prawdziwe puszyste racuchy

Przepis Prawdziwe puszyste racuchy

Dodał: NajKasia, 19.9.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prawdziwe racuchy powinno się robić z mąki z grubego przemiału, drożdży i cukru kryształ. Nie powinno to być nic z gotowych mieszanek, które są gotowe w kilka minut. Bardzo ważne jest, aby ciasto trochę wyrosło, aby po upieczeniu racuchy były ładnie puszyste i delikatne jak piórko.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.9.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 mlmleka
400 gmąki z grubego przemiału
1/2 kostkidrożdży
40 gcukru kryształ
1 szt.jajko
szczyptasoli
do smażenia trochęoleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do przesianej mąki rozdrobnij drożdże.
  2. Dodaj jedno jajko, cukier, szczyptę soli, ciepłe, ale nie gorące mleko.
  3. Ciasto dokładnie wyrób i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.
  4. Po wyrośnięciu smaż na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni. 
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj