Pralinki orzechowe z polewą

Przepis Pralinki orzechowe z polewą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pyszne, niepieczone smakołyki w kształcie orzechów z najlepszych składników. Możesz również dodać inne składniki, które lubisz. Ja dodałam orzechy i likier. Mniam! Na pewno nie zabraknie ich u nas na świątecznym stole. :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

250 gciasteczka dla dzieci
100 mlsmietana do ubijania
2 łyżkimiód
100 gmasło
200 gorzechy włoskie + 150 g do obtoczenia
150 gczekolada do rozpuszczenia + 100 g do ozdobienia
50 mllikier orzechowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zmiel ciastka, a następnie wymieszaj je ze śmietaną i miodem. Pokrój masło na kawałki i wstaw je na chwilę do kuchenki mikrofalowej, aby lekko zmiękły.
  2. Czekoladę rozpuść na kuchence.
  3. Czekoladę, masło i likier ubij na gładką masę. Połącz pokruszone orzechy z czekoladą, a następnie dodaj orzechy włoskie. Z przygotowanej masy uformuj kulki, które obtoczysz w orzechach włoskich lub kokosie. Zostaw do zastygnięcia.
  4. Rozpuść czekoladę i częściowo namocz w niej kulki. Kulki wkładamy do koszyczków. Czekolada stwardnieje, a kulki w koszyczkach będą się dobrze trzymać.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj