NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce
Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce
Przepis Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.6.2021

Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce

Nietypowy przepis, którym na pewno sprawisz radość swoim łasuchom :) Ja sprawiłam radość dzieciom i córki nawet chciały dokładkę więc byłam zadowolona, że mój sprawdzony przepis im smakował. Jeśli Ci się spodobał to zainspiruj się nim i zrób to na przykład na niedzielny obiad.

Składniki
500 g
piersi z kurczaka
200 g
śmietany
tarty twardy ser
bułka tarta
sól, pieprz, olej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Umyte piersi pokrój na kotlety, rozbij, posól i popieprz.
  2. Obtocz z obu stron w śmietanie a następnie w bułce tartej wymieszanej ze startym serem.
  3. Ułóż na blaszce polanej olejem.
  4. Piecz przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni aż będą zaróżowione.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym lub z pieczonymi ziemniakami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz