Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce

Przepis Postrzępione kotleciki z kurczaka pieczone na blaszce

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nietypowy przepis, którym na pewno sprawisz radość swoim łasuchom :) Ja sprawiłam radość dzieciom i córki nawet chciały dokładkę więc byłam zadowolona, że mój sprawdzony przepis im smakował. Jeśli Ci się spodobał to zainspiruj się nim i zrób to na przykład na niedzielny obiad.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

500 gpiersi z kurczaka
200 gśmietany
tarty twardy ser
bułka tarta
sól, pieprz, olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Umyte piersi pokrój na kotlety, rozbij, posól i popieprz.
  2. Obtocz z obu stron w śmietanie a następnie w bułce tartej wymieszanej ze startym serem.
  3. Ułóż na blaszce polanej olejem.
  4. Piecz przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni aż będą zaróżowione.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym lub z pieczonymi ziemniakami.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj