NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem
Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem
Przepis Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Śliczne różowe mięso, soczyste i smaczne. Do tego sos z musztardy dijon a jako dodatek wybrałam kuskus. Było świetne. Smaczny niedzielny obiad.

NajKasia    ·   23.5.2021

Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem

Śliczne różowe mięso, soczyste i smaczne. Do tego sos z musztardy dijon a jako dodatek wybrałam kuskus. Było świetne. Smaczny niedzielny obiad.

55 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
polędwicy wieprzowej
do smaku
sól
do smaku
pieprz
według potrzeb
olej
2 łyżeczki
musztardy dijon
100 ml
śmietany 30%
1 łyżka
zimnego masła

Kuskus:

1 kubek (200 ml)
kuskus
1/4 łyżeczki
sol
do smaku
pieprz
1,5 kubka
gorącego wywaru
1 łyżka
masła
Sposób przepisu
Drukuj
55 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
  1. Z polędwicy usuń błony, posól i popieprz i opiekaj na rozgrzanym oleju. W trakcie pieczenia ją obróć i opiekaj ze wszystkich stron około 20 minut.
  2. Następnie wyjmij mięso i zawiń je w folię aluminiową.
  3. Wytopiony sos podgrzej, troszkę podlej wodą, dodaj musztardę i śmietanę, rozmieszaj i zredukuj, dodaj zimne masło i stale mieszając pozostaw aż się rozpuści.
  4. Kuskus wsyp do miseczki, posól, popieprz i zalej gorącym wywarem lub wodą i dodaj masło. Poczekaj aż ciecz wsiąknie, trwa to tylko kilka minut i kuskus jest gotowy.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz