Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem

Przepis Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem

Dodał: NajKasia, 23.5.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Śliczne różowe mięso, soczyste i smaczne. Do tego sos z musztardy dijon a jako dodatek wybrałam kuskus. Było świetne. Smaczny niedzielny obiad.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.5.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.polędwicy wieprzowej
do smakusól
do smakupieprz
według potrzebolej
2 łyżeczkimusztardy dijon
100 mlśmietany 30%
1 łyżkazimnego masła

Kuskus:

1 kubek (200 ml)kuskus
1/4 łyżeczkisol
do smakupieprz
1,5 kubkagorącego wywaru
1 łyżkamasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z polędwicy usuń błony, posól i popieprz i opiekaj na rozgrzanym oleju. W trakcie pieczenia ją obróć i opiekaj ze wszystkich stron około 20 minut.
  2. Następnie wyjmij mięso i zawiń je w folię aluminiową.
  3. Wytopiony sos podgrzej, troszkę podlej wodą, dodaj musztardę i śmietanę, rozmieszaj i zredukuj, dodaj zimne masło i stale mieszając pozostaw aż się rozpuści.
  4. Kuskus wsyp do miseczki, posól, popieprz i zalej gorącym wywarem lub wodą i dodaj masło. Poczekaj aż ciecz wsiąknie, trwa to tylko kilka minut i kuskus jest gotowy.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj