Podstawowy przepis na kakaowy biszkopt

Dodał: NajKasia, 22.3.2021
Kategorie: Torty, Słodkie torty, Ciasto biszkoptowe, Ciasta, Ciasto tortowe, Porady i wskazówki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Wypróbowałaś już wiele przepisów na biszkopt przy pieczeniu tortu i nigdy nie wyszedł on zgodnie z Twoimi wyobrażeniami? Wypróbuj ten przepis a zobaczysz, że ciasto będzie delikatne, wilgotne i puszyste.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 22.3.2021
Kategorie: Torty, Słodkie torty, Ciasto biszkoptowe, Ciasta, Ciasto tortowe, Porady i wskazówki
SKŁADNIKI
4 szt.jajek
160 gcukru
110 gmąki
40 gkakao
30 gskrobi kukurydzianej
1 małe op.proszku do pieczenia
50 gmasła
50 mlwody
- Wypróbowałaś już wiele przepisów na biszkopt przy pieczeniu tortu i nigdy nie wyszedł on zgodnie z Twoimi wyobrażeniami? Wypróbuj ten przepis a zobaczysz, że ciasto będzie delikatne, wilgotne i puszyste..
- Z podanej w przepisie ilości składników przygotujesz ciasto w okrągłej foremce do pieczenia o średnicy 20 cm i wysokości 5 cm.
- Piekarnik nagrzej wcześniej do 170 stopni i przygotuj okrągłą foremkę do pieczenia o średnicy 20 cm a jej dno wyłóż papierem do pieczenia.
Źródło: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Základní recept na kakaový korpus.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Základný recept na kakaový korpus.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Grundrezept für Kakao-Tortenboden an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Alaprecept kakaós tortaalaphoz.
KOMENTARZE DO PRZEPISU