NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Placki cukiniowe z serem i czosnkiem
Placki cukiniowe z serem i czosnkiem
Przepis Placki cukiniowe z serem i czosnkiem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.6.2021

Placki cukiniowe z serem i czosnkiem

Sezon na cukinię w pełni więc dlaczego by nie ugotować czegoś z cukinii. Fałszywe kotleciki z cukinii są bardzo dobrym wyborem nawet dla miłośników mięsa. Cukinię starłam na tarce, dodałam też twardy ser, który doskonale połączył całą masę i przy smażeniu kotleciki wcale się nie rozpadały. Nie zapomnij też o czosnku, którego przecież nie może zabraknąć w kotletach.

20 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
średniej wielkości cukinia
1 łyżeczka
soli
1/2 łyżeczki
pieprzu
2 ząbki
czosnku
1 szt.
jajko
100 g
twardego sera
4 łyżki
bułki tartej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukinię obierz, umyj i porządnie wysusz. Zetrzyj ją na tarce na drobnych oczkach, dodaj sól oraz pieprz i odstaw na 20 minut.
  2. Cukinię odciśnij w rękach i pozbaw ją nadmiaru wody. Dodaj wyciśnięty czosnek, jajko, starty twardy ser (ja dałam goudę) i 4 łyżki bułki tartej.
  3. Dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto, z którego uformuj małe placki, które obtocz w bułce tartej i usmaż.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz