Placki cukiniowe z serem i czosnkiem
Sezon na cukinię w pełni więc dlaczego by nie ugotować czegoś z cukinii. Fałszywe kotleciki z cukinii są bardzo dobrym wyborem nawet dla miłośników mięsa. Cukinię starłam na tarce, dodałam też twardy ser, który doskonale połączył całą masę i przy smażeniu kotleciki wcale się nie rozpadały. Nie zapomnij też o czosnku, którego przecież nie może zabraknąć w kotletach.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
1 szt.średniej wielkości cukinia
1 łyżeczkasoli
1/2 łyżeczkipieprzu
2 ząbkiczosnku
1 szt.jajko
100 gtwardego sera
4 łyżkibułki tartej
- Cukinię obierz, umyj i porządnie wysusz. Zetrzyj ją na tarce na drobnych oczkach, dodaj sól oraz pieprz i odstaw na 20 minut.
- Cukinię odciśnij w rękach i pozbaw ją nadmiaru wody. Dodaj wyciśnięty czosnek, jajko, starty twardy ser (ja dałam goudę) i 4 łyżki bułki tartej.
- Dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto, z którego uformuj małe placki, które obtocz w bułce tartej i usmaż.
Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketové placičky se sýrem a česnekem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cuketové placky so syrom a cesnakom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zucchini-Bratlinge mit Käse und Knoblauch an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva.
KOMENTARZE DO PRZEPISU