Placki cukiniowe z serem i czosnkiem

Przepis Placki cukiniowe z serem i czosnkiem

Dodał: NajKasia, 27.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Sezon na cukinię w pełni więc dlaczego by nie ugotować czegoś z cukinii. Fałszywe kotleciki z cukinii są bardzo dobrym wyborem nawet dla miłośników mięsa. Cukinię starłam na tarce, dodałam też twardy ser, który doskonale połączył całą masę i przy smażeniu kotleciki wcale się nie rozpadały. Nie zapomnij też o czosnku, którego przecież nie może zabraknąć w kotletach.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.średniej wielkości cukinia
1 łyżeczkasoli
1/2 łyżeczkipieprzu
2 ząbkiczosnku
1 szt.jajko
100 gtwardego sera
4 łyżkibułki tartej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię obierz, umyj i porządnie wysusz. Zetrzyj ją na tarce na drobnych oczkach, dodaj sól oraz pieprz i odstaw na 20 minut.
  2. Cukinię odciśnij w rękach i pozbaw ją nadmiaru wody. Dodaj wyciśnięty czosnek, jajko, starty twardy ser (ja dałam goudę) i 4 łyżki bułki tartej.
  3. Dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto, z którego uformuj małe placki, które obtocz w bułce tartej i usmaż.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj