NajPrzepis.pl Placek cebulowy z ciasta francuskiego
Placek cebulowy z ciasta francuskiego
Przepis Placek cebulowy z ciasta francuskiego
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Proste słone szybkie danie, które przygotujesz w kilka minut.

NajKasia    ·   21.3.2022

Placek cebulowy z ciasta francuskiego

Proste słone szybkie danie, które przygotujesz w kilka minut.

Składniki
1 szt.
ciasta frnacuskiego na papierze do pieczenia
350 g
cebuli (białej lub czerwonej lub mix)
1 szt.
kwaśnej śmietany
150 g
boczku
150 g
sera z niebieską pleśnią
do smaku
świezy tymianek, sól, pieprz
30 g
masła
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cebulę pokrój w plasterki. Boczek pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na patelnię do cebuli. Dodaj jeszcze 30 g masła i smaż aż cebula zmięknie.
  2. Ciasto francuskie rozłóż na blaszce, nakłuj widelcem i posmaruj śmietaną. Nałóż na nie podsmażoną cebulę, posyp serem z niebieską pleśnią pokrojonym w kostkę, posyp świeżym tymiankiem, solą i pieprzem.
  3. Piecz w temperaturze 210 °C aż będzie złociste.

VIDEO


Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz