Piwny gulasz

Przepis Piwny gulasz

Dodał: NajKasia, 22.5.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Piwny gulasz
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Danie główne dla ludzi, którzy lubią dobrze zjeść. Gulasz pierwsza klasa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Piwny gulasz

Dodał: NajKasia, 22.5.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

3/4kgchudszej łopatki wieprzowej
3 łyżkioleju
1 szt.cebula
1 szt.por
100 mlpiwa
4 łyżkiłagodnego ketchupu
3-5 ząbkówczosnku
pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso pokrój na paseczki i krótko je podsmaż na oleju /gdy chcę żeby było szybciej to robię w szybkowarze/, dodaj sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek, ketchup, podlej piwem i duś przez chwilę około 10 minut.
  2. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i por, trochę podlej wodą i duś aż będzie miękkie /w szybkowarze około 20 minut/.
  3. Następnie otwórz szybkowar i jeszcze duś, aby pozostał tylko sok z mięsa - niczym nie zagęszczaj - podawaj z pieczonymi ziemniakami albo z frytkami.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj