NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Piwny gulasz
Piwny gulasz
Przepis Piwny gulasz
NajKasia    ·   22.5.2022

Piwny gulasz

Danie główne dla ludzi, którzy lubią dobrze zjeść. Gulasz pierwsza klasa.

Składniki

Będziemy potrzebować:

3/4kg
chudszej łopatki wieprzowej
3 łyżki
oleju
1 szt.
cebula
1 szt.
por
100 ml
piwa
4 łyżki
łagodnego ketchupu
3-5 ząbków
czosnku
pieprz
sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso pokrój na paseczki i krótko je podsmaż na oleju /gdy chcę żeby było szybciej to robię w szybkowarze/, dodaj sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek, ketchup, podlej piwem i duś przez chwilę około 10 minut.
  2. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i por, trochę podlej wodą i duś aż będzie miękkie /w szybkowarze około 20 minut/.
  3. Następnie otwórz szybkowar i jeszcze duś, aby pozostał tylko sok z mięsa - niczym nie zagęszczaj - podawaj z pieczonymi ziemniakami albo z frytkami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz