NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Pistacjowe ciasteczka świąteczne
Pistacjowe ciasteczka świąteczne
Przepis Pistacjowe ciasteczka świąteczne

Pyszne kruche ciasteczka świąteczne. Do ciasta dodaje się budyń pistacjowy, który dodaje ciastu delikatności i kruchości. Przełożyłam je nutellą, ale równie dobrze możesz ją zastąpić swoim ulubionym kremem, na przykład ubijając mleko skondensowane z masłem lub z budyniem waniliowym. Są bardzo smaczne, gorąco polecam.

NajKasia    ·   19.12.2020

Pistacjowe ciasteczka świąteczne

Pyszne kruche ciasteczka świąteczne. Do ciasta dodaje się budyń pistacjowy, który dodaje ciastu delikatności i kruchości. Przełożyłam je nutellą, ale równie dobrze możesz ją zastąpić swoim ulubionym kremem, na przykład ubijając mleko skondensowane z masłem lub z budyniem waniliowym. Są bardzo smaczne, gorąco polecam.

Składniki

Ciastka:

200 g
mąki tortowej
3 op.
budyniu pistacjowego
125 g
tłuszczu
125 g
cukru pudru
1 szt.
jajko

Krem:

Nutella

Polewa:

100 g
czekolady do gotowania
50 g
margaryny
- rozpuść w kąpieli wodnej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto i pozostaw aby odstało do drugiego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto, wykrój kółeczka i upiecz. 
  3. Piecz w 180 stopniach aż osiągną złoty kolor. Ciasto jest kruche więc pracuj ostrożnie.
  4. Po wystygnięciu sklej kółeczka nutellą.
  5. Połowę kółeczka zanurz w polewie czekoladowej. 
  6. Polewa:
    Rozpuść czekoladę z margaryną w kąpieli wodnej.
  7. Ozdób według własnej fantazji.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz