Pistacjowe ciasteczka świąteczne

Przepis Pistacjowe ciasteczka świąteczne
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Pistacjowe ciasteczka świąteczne
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pyszne kruche ciasteczka świąteczne. Do ciasta dodaje się budyń pistacjowy, który dodaje ciastu delikatności i kruchości. Przełożyłam je nutellą, ale równie dobrze możesz ją zastąpić swoim ulubionym kremem, na przykład ubijając mleko skondensowane z masłem lub z budyniem waniliowym. Są bardzo smaczne, gorąco polecam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Pistacjowe ciasteczka świąteczne

SKŁADNIKI

Ciastka:

200 gmąki tortowej
3 op.budyniu pistacjowego
125 gtłuszczu
125 gcukru pudru
1 szt.jajko

Krem:

Nutella

Polewa:

100 gczekolady do gotowania
50 gmargaryny
- rozpuść w kąpieli wodnej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto i pozostaw aby odstało do drugiego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto, wykrój kółeczka i upiecz. 
  3. Piecz w 180 stopniach aż osiągną złoty kolor. Ciasto jest kruche więc pracuj ostrożnie.
  4. Po wystygnięciu sklej kółeczka nutellą.
  5. Połowę kółeczka zanurz w polewie czekoladowej. 
  6. Polewa:
    Rozpuść czekoladę z margaryną w kąpieli wodnej.
  7. Ozdób według własnej fantazji.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj