Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.

Dodał: NajKasia, 10.7.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Pikle, które przygotujesz w pół godziny. Wystarczy wszystko pokroić, zetrzeć na tarce, wymieszać, odstawić na trochę i włożyć do słoików. Są gotowe na zimno, bez pasteryzacji i smakują fantastycznie. Dziś przygotowujesz pikle, jutro wkładasz do słoików i już możesz jeść. Pikle pasują jako dodatek właściwie do każdego dania głównego.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 10.7.2022
Kategorie:
Czas przygotowania:
SKŁADNIKI
2,5 kgkapusty
1 kgpapryki
1/2 kgcebuli
1/2 kgmarchwi
150 gcukru
500 mloctu
100 mloleju
1 op.przyprawy do marynowania np. galeo
- Kapustę i marchew zetrzyj na tarce, dodaj pokrojoną paprykę oraz cebulę i wszystko razem porządnie wymieszaj. Ja użyłam czerwonej papryki aby pikle miały ładny kolor.
- W większym garnku przygotuj zalewę. Ocet, olej, cukier i przyprawę do marynowania wymieszaj, aby cukier się rozpuścił.
- Przygotowaną zalewę wlej do warzyw i wymieszaj. Nie zapomnij przelać zalewy przez sitka aby w zalewie nie została gorczyca z przyprawy do marynowania.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí..
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eingelegter Paprika-Möhren-Kohlsalat mit fantastischem Geschmack und ohne Einkochen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csalamádé hidegen készítve.
KOMENTARZE DO PRZEPISU