Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.

Przepis Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.

Dodał: NajKasia, 10.7.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pikle, które przygotujesz w pół godziny. Wystarczy wszystko pokroić, zetrzeć na tarce, wymieszać, odstawić na trochę i włożyć do słoików. Są gotowe na zimno, bez pasteryzacji i smakują fantastycznie. Dziś przygotowujesz pikle, jutro wkładasz do słoików i już możesz jeść. Pikle pasują jako dodatek właściwie do każdego dania głównego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.7.2022

Kategorie:

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

2,5 kgkapusty
1 kgpapryki
1/2 kgcebuli
1/2 kgmarchwi
150 gcukru
500 mloctu
100 mloleju
1 op.przyprawy do marynowania np. galeo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Kapustę i marchew zetrzyj na tarce, dodaj pokrojoną paprykę oraz cebulę i wszystko razem porządnie wymieszaj. Ja użyłam czerwonej papryki aby pikle miały ładny kolor.
  2. W większym garnku przygotuj zalewę. Ocet, olej, cukier i przyprawę do marynowania wymieszaj, aby cukier się rozpuścił.
  3. Przygotowaną zalewę wlej do warzyw i wymieszaj. Nie zapomnij przelać zalewy przez sitka aby w zalewie nie została gorczyca z przyprawy do marynowania.
  4. Tak przygotowane pikle pozostaw na noc a następnego dnia włóż je do czystych słoików. Dolej do pełna zalewy, która została w mice i porządnie zamknij. Odstaw do spiżarni.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj