NajPrzepis.pl Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.
Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.
Przepis Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Pikle, które przygotujesz w pół godziny. Wystarczy wszystko pokroić, zetrzeć na tarce, wymieszać, odstawić na trochę i włożyć do słoików. Są gotowe na zimno, bez pasteryzacji i smakują fantastycznie. Dziś przygotowujesz pikle, jutro wkładasz do słoików i już możesz jeść. Pikle pasują jako dodatek właściwie do każdego dania głównego.

NajKasia    ·   10.7.2022

Pikle z kapustą na zimno, bez pasteryzacji i o fantastycznym smaku.

Pikle, które przygotujesz w pół godziny. Wystarczy wszystko pokroić, zetrzeć na tarce, wymieszać, odstawić na trochę i włożyć do słoików. Są gotowe na zimno, bez pasteryzacji i smakują fantastycznie. Dziś przygotowujesz pikle, jutro wkładasz do słoików i już możesz jeść. Pikle pasują jako dodatek właściwie do każdego dania głównego.

35 min.
Przygotowanie
Składniki
2,5 kg
kapusty
1 kg
papryki
1/2 kg
cebuli
1/2 kg
marchwi
150 g
cukru
500 ml
octu
100 ml
oleju
1 op.
przyprawy do marynowania np. galeo
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
  1. Kapustę i marchew zetrzyj na tarce, dodaj pokrojoną paprykę oraz cebulę i wszystko razem porządnie wymieszaj. Ja użyłam czerwonej papryki aby pikle miały ładny kolor.
  2. W większym garnku przygotuj zalewę. Ocet, olej, cukier i przyprawę do marynowania wymieszaj, aby cukier się rozpuścił.
  3. Przygotowaną zalewę wlej do warzyw i wymieszaj. Nie zapomnij przelać zalewy przez sitka aby w zalewie nie została gorczyca z przyprawy do marynowania.
  4. Tak przygotowane pikle pozostaw na noc a następnego dnia włóż je do czystych słoików. Dolej do pełna zalewy, która została w mice i porządnie zamknij. Odstaw do spiżarni.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz