Pikantne wieprzowe paseczki

Przepis Pikantne wieprzowe paseczki

Dodał: NajKasia, 3.5.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Czasami mamy w domu ochotę na coś pikantnego, mięsnego i ze smacznym sosem. Gdy mam ochotę właśnie na takie coś to robię w domu taki obiad i tylko zmieniam warzywa, które dodaję. Czasami dodaję również czosnek tak jak teraz, wtedy cała potrawa ładnie pachnie. Sos jest delikatny, nie jest zbyt ostry, ale jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy to spokojnie możesz dodać więcej, w zależności od tego jak ostre dasz radę zjeść :) Zamiast klasycznej cebuli używam szalotki i fioletowej cebuli, są znacznie delikatniejsze i smaczniejsze.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.5.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

około 300 gmięsa wieprzowego
1 szt.czerwona papryka
3 szt.szalotki
3 ząbkiczosnku
do smakusól, pieprz
duża łyżkaprzecieru pomidorowego
2 łyżkisosu słodko-pikantnego
2 łyżkisosu worcestershire
trochęwody
kawałekpora
1 szt.czerwona cebula

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na oleju zeszklij pokrojoną szalotkę, następnie dodaj posiekany czosnek, krótko podsmażaj a potem dodaj pokrojone w paski mięso i krótko podsmażaj z każdej strony. Posól, popieprz i dodaj pokrojoną paprykę.
  2. Posyp papryką, mielonym chili, dodaj przecier, słodki sos chili, sos worcestershire i wymieszaj.
  3. Zalej wodą, wystarczy tylko żeby mięso się pogotowało i aby połączyły się smaki wszystkich składników. 
  4. Na koniec dodaj pokrojoną w półksiężyce czerwoną cebulę i por pokrojony w paseczki.
  5. Gotuj aż osiągniesz pożądaną gęstość i możesz podawać z ryżem.

Źródło: Vaření a pečení s láskou

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj