NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Piersi z kurczaka na boczku z sosem z sera pleśniowego
Piersi z kurczaka na boczku z sosem z sera pleśniowego
Przepis Piersi z kurczaka na boczku z sosem z sera pleśniowego
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.6.2021

Piersi z kurczaka na boczku z sosem z sera pleśniowego

Taki szybki obiad, którego chyba nikt nie odmówi, Makaron, piersi z kurczaka a do tego jeszcze sos z sera pleśniowego. Chyba nie ma tu nikogo, kto by nie chciał tego spróbować.

20 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
piersi z kurczaka
1 łyżki
masła
1 łyżka
oleju
80 g
boczku
1 szt.
cebula
120 g
sera pleśniowego
250 ml
śmietany 30%
1 łyżka
mąki
1 łyżeczka
mielonej papryki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka rozkrój, rozbij, posól i popieprz.
  2. Na głębszej patelni podsmaż pokrojony boczek, dodaj drobno pokrojoną cebulę i podsmaż.
  3. Potem dodaj olej i masło i piersi z kurczaka. Podpiecz z obu stron, następnie wyjmij mięso, do wytopionego tłuszczu zetrzyj na tarce ser pleśniowy, dodaj mieloną paprykę i zalej śmietaną, w której dobrze wymieszaj łyżkę mąki.
  4. Zagotuj a do gotowego sosu włóż mięso i podgrzej. Podawaj z makaronem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz