Piersi z indyka w cieście jabłkowym

Przepis Piersi z indyka w cieście jabłkowym

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dziś wypróbowałam przepis na nowe danie, które okazało się być tak fantastyczne, że nie został ani jeden kawałeczek mięsa. Na początku byłam sceptyczna, co z tego może wyjść, jak to może smakować, ale ostatecznie okazało się, że było pyszne. Jeśli masz w domu jakieś jabłka, to koniecznie wypróbuj ten przepis.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kgpiersi z indyka
do smakusól, pieprz
20 mlmleka
6 szt.jajek
3 szt.jabłek ze skórką
w razie potrzebysmalec wieprzowy
na czubek nożaproszek do pieczenia
8 łyżekmąki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z indyka pokrój na kotlety, delikatnie rozbij, posól oraz popieprz i pozostaw na trochę. W tym czasie przygotuj ciasto.
  2. Jabłka zetrzyj na tarce. Do miski daj całe jajka, sól, pieprz, na czubek noża proszek do pieczenia i wszystko to ubij razem. Dodaj mleko, mąkę i wymieszaj aż powstanie gęste ciasto. Na końcu dodaj starte jabłka. Ciasto powinno być raczej gęstsze aby nie spadało z mięsa. :).
  3. Na talerzu przygotuj mąkę, w której będziesz obtaczać kotlety. Jednocześnie od razu obtaczaj je w cieście i staraj się, aby było w nim jak najwięcej tartych jabłek.
  4. Teraz smaż kotlety na mniejszym ogniu, aby się dobrze podpiekły z jednej i z drugiej strony. Lepsze są czerwone jabłka, ponieważ ładnie je widać na mięsie. Do mięsa zrobiłam gotowane ziemniaki pokrojone w kostkę z pietruszką.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj