Piersi z indyka w cieście jabłkowym

Dodał: NajKasia, 21.3.2021
Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Dziś wypróbowałam przepis na nowe danie, które okazało się być tak fantastyczne, że nie został ani jeden kawałeczek mięsa. Na początku byłam sceptyczna, co z tego może wyjść, jak to może smakować, ale ostatecznie okazało się, że było pyszne. Jeśli masz w domu jakieś jabłka, to koniecznie wypróbuj ten przepis.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 21.3.2021
Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
1 kgpiersi z indyka
do smakusól, pieprz
20 mlmleka
6 szt.jajek
3 szt.jabłek ze skórką
w razie potrzebysmalec wieprzowy
na czubek nożaproszek do pieczenia
8 łyżekmąki
- Jabłka zetrzyj na tarce. Do miski daj całe jajka, sól, pieprz, na czubek noża proszek do pieczenia i wszystko to ubij razem. Dodaj mleko, mąkę i wymieszaj aż powstanie gęste ciasto. Na końcu dodaj starte jabłka. Ciasto powinno być raczej gęstsze aby nie spadało z mięsa. :).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krůtí prsa v jablečném těstíčku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Morčacie prsia v jablkovom cestíčku.
KOMENTARZE DO PRZEPISU