NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Pierś z kurczaka w curry
Pierś z kurczaka w curry
Przepis Pierś z kurczaka w curry
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.1.2021

Pierś z kurczaka w curry

Proste danie główne, które będzie gotowe w pół godziny. Naprawdę pyszny i szybki obiad. Jeśli jeszcze nie próbowaliście curry, to gorąco polecam. Fantastycznie komponuje się z ryżem.

25 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
pierś z kurczaka
1
masło
1 szt.
większa cebula
do smaku
sól, pieprz
1 łyżeczka
czerwona słodka papryka
2 łyżeczki
curry
125 ml
bulion z kurczaka
200 ml
śmietana
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Drobno posiekaną cebulę podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka, dopraw solą, pieprzem, curry i czerwoną papryką. Podsmaż chwilę i dodaj bulion.
  2. Mięso gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, dodaj śmietanę i podgrzej ją. Curry podaję zazwyczaj z ryżem
  3. Wkładkę do zagęszczenia dania możesz zrobić z mleka i zwykłej mąki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz