Piernik ze śmietaną

Przepis Piernik ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 16.7.2021

Kategorie: Piernik, Najlepsze desery, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jak tylko znajduję przepis na sypane ciasto to muszę go wypróbować. Zawsze używam klasycznego kubka o pojemności 250 ml. Nasze babcie świetnie wiedziały, że przy pieczeniu nie jest potrzebna żadna waga.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.7.2021

Kategorie: Piernik, Najlepsze desery, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 kubkimąki
1 kubekcukru
1 kubekmleka
0,5 kubkaoleju
2 szt.jajek
2 łyżkikakao
1/2 małego op.proszku do pieczenia
1 op.przyprawy do piernika
1 dżem do posmarowania
2 czekolady do gotowania
2 śmietany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki oprócz dżemu, czekolady i śmietany połącz w ciasto, które wlej na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
  2. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, posmaruj dżemem a na wierzch daj polewę (możesz jeszcze posypać wiórkami kokosowymi).
  3. Polewa: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, następnie dodaj śmietanę. Gotowe daj aby się schłodziło w lodówce.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj