Pierniczki miodowe

Przepis Pierniczki miodowe
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pierniczki miodowe według smiley.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

650 gmąka gładka
2 łyżkisoda oczyszczona
3 szt.jajka
3 łyżeczkiprzyprawy do piernika
250 gmargaryna
100 gmiód płynny
250 gcukier puder
kakao

Na polewę:

1 szt. (bez chalazy)białko
cukier puder
sok z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników robimy ciasto, które wkładamy do woreczka i odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.
  2. Następnego dnia rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy pierniczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Pieczemy około 8 minut w 180°C.
  4. Po upieczeniu nacieramy wierzch pierniczków ubitym jajkiem, aby pięknie błyszczały.
  5. Na koniec udekorujemy schłodzone pierniczki lukrem z białka, cukru i cytryny.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj