NajPrzepis.pl Mięso Mięso z indyka Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Przepis Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Od jakiegoś czasu zastanawiałam się co smacznego by moja rodzina mogła zjeść na niedzielny obiad. Po dłuższym namyśle wyczarowałam ten smaczny obiad, które nie mogłoby być lepsze. Koniecznie spróbuj i Ty.

NajKasia    ·   15.9.2021

Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku

Od jakiegoś czasu zastanawiałam się co smacznego by moja rodzina mogła zjeść na niedzielny obiad. Po dłuższym namyśle wyczarowałam ten smaczny obiad, które nie mogłoby być lepsze. Koniecznie spróbuj i Ty.

55 min.
Przygotowanie
90 min.
Gotowanie
Składniki
udko z indyka
boczek
sól
przyprawy
cebula
czosnek
woda
masło
czerwona papryka
Sposób przepisu
Drukuj
55 min.
Przygotowanie
90 min.
Gotowanie
  1. Udko z indyka nadetnij w kilku miejscach i naszpikuj "paluszkami" z boczku, potem je posól, posyp przyprawami i włóż do naczynia żaroodpornego, delikatnie podlej wodą i posyp cebulą pokrojoną w półksiężyce i czosnkiem.
  2. Piecz w temperaturze 180 stopni, obracaj je i dodaj kawałek tłuszczu oraz posyp je czerwoną papryką.
  3. Piecz mniej więcej przez godzinę, aż będzie złociste, na końcu nastaw temperaturę na 200 stopni i dopiecz skórkę.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz