NajPrzepis.pl Mięso Mięso z indyka Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Przepis Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   15.9.2021

Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku

Od jakiegoś czasu zastanawiałam się co smacznego by moja rodzina mogła zjeść na niedzielny obiad. Po dłuższym namyśle wyczarowałam ten smaczny obiad, które nie mogłoby być lepsze. Koniecznie spróbuj i Ty.

55 min.
Przygotowanie
90 min.
Gotowanie
Składniki
udko z indyka
boczek
sól
przyprawy
cebula
czosnek
woda
masło
czerwona papryka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Udko z indyka nadetnij w kilku miejscach i naszpikuj "paluszkami" z boczku, potem je posól, posyp przyprawami i włóż do naczynia żaroodpornego, delikatnie podlej wodą i posyp cebulą pokrojoną w półksiężyce i czosnkiem.
  2. Piecz w temperaturze 180 stopni, obracaj je i dodaj kawałek tłuszczu oraz posyp je czerwoną papryką.
  3. Piecz mniej więcej przez godzinę, aż będzie złociste, na końcu nastaw temperaturę na 200 stopni i dopiecz skórkę.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz