Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku

Przepis Pieczone udko z indyka na cebuli i czosnku

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Od jakiegoś czasu zastanawiałam się co smacznego by moja rodzina mogła zjeść na niedzielny obiad. Po dłuższym namyśle wyczarowałam ten smaczny obiad, które nie mogłoby być lepsze. Koniecznie spróbuj i Ty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

udko z indyka
boczek
sól
przyprawy
cebula
czosnek
woda
masło
czerwona papryka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Udko z indyka nadetnij w kilku miejscach i naszpikuj "paluszkami" z boczku, potem je posól, posyp przyprawami i włóż do naczynia żaroodpornego, delikatnie podlej wodą i posyp cebulą pokrojoną w półksiężyce i czosnkiem.
  2. Piecz w temperaturze 180 stopni, obracaj je i dodaj kawałek tłuszczu oraz posyp je czerwoną papryką.
  3. Piecz mniej więcej przez godzinę, aż będzie złociste, na końcu nastaw temperaturę na 200 stopni i dopiecz skórkę.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj