Pieczone kotlety wieprzowe z serem, śmietaną i pomidorami

Przepis Pieczone kotlety wieprzowe z serem, śmietaną i pomidorami

Dodał: NajKasia, 10.7.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli nie wiesz co przygotować na niedzielny obiad, spróbuj tych nietypowych kotletów z serem, śmietaną i pomidorem. Są soczyste a przede wszystkim bez smażenia.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.7.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

6 plastrówpolędwiczki wieprzowej
2 ząbkiczosnku
3-4 łyżkikwaśnej śmietany lub majonezu
1 szt.większa cebula
2-3 szt.pomidorów
150 gtwardego sera
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Polędwiczki wieprzowe delikatnie rozbij tłuczkiem, posól i popieprz do smaku.
  2. Przygotuj naczynie żaroodporne, które posmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia, ułóż plastry mięsa, które posmaruj kwaśną śmietaną lub majonezem, do którego dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Na dip z kwaśniej śmietany połóż pokrojoną w plastry cebulę, następnie ułóż plasterki pomidorów i tak przygotowane kotlety włóż do piekarnika. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
  4. Następnie wyjmij blaszkę, posyp po wierzchu startym twardym serem i zapiekaj jeszcze przez 15 minut.
  5. Podawaj z warzywami, ryżem lub klasycznym puree ziemniaczanym. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj