Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego

Przepis Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szybki i smaczny obiad. Teraz, gdy jest jeszcze ładna złota jesień chętnie sięgam po przepisy, których nie trzeba długo przygotowywać. Wolę spędzać czas z dziećmi albo w ogrodzie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Klopsiki mięsne:

500 g (wieprzowego i wołowego)mięsa mielonego
1 szt.jajko
1 łyżeczkamielonej słodkiej papryki
50 mlmleka
do smakusól
do smakupieprz czarny

Ponadto potrzebujemy:

300 gwędzonego mięsa
2 szt.czerwonej cebuli
garśćpietruszki
2 łyżkioleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, przyprawami i mlekiem. Odstaw na pół godziny.
  2. Mięso wędzone, obraną cebulę i pietruszkę pokrój w kostkę. Włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
  3. Z masy mięsnej uformuj klopsiki i włóż je do naczynia żaroodpornego na wędzonkę z cebulką. Piecz aż klopsiki będą złociste. Podawaj na przykład z pieczonymi ziemniaczkami lub z sałatą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj