Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

Przepis Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

Dodał: NajKasia, 30.8.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczny ryż lub gotowane ziemniaki podaje się prawie do każdego dania głównego. Tym razem przygotuj jednak nietypowy dodatek - pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 30.8.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

ziemniaki
oliwę z oliwek
sól
czosnek granulowany
tarty parmezan
przyprawy do ziemniaków
świeża pietruszka

Dip:

śmietana
ser pleśniowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Przygotuj blaszkę do pieczenia, którą wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Ziemniaki umyj i pokrój w półksiężyce. W dużej misce wymieszaj z oliwą z oliwek, solą, granulowanym czosnkiem, parmezanem i przyprawą do ziemniaków.
  3. Każdy półksiężyc ułóż na blaszce tak, aby jeden nie dotykał drugiego. Wierzch możesz jeszcze posypać parmezanem. Piecz aż będą złociste a na koniec posyp ziemniaki posiekaną pietruszką.
  4. Dip:
    Ser pleśniowy zetrzyj na tarce na małych oczkach, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj do osiągnięcia gładkiej masy. Smacznego!

Źródło: Lecremedelacrumb

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj