Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

Dodał: NajKasia, 30.8.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Klasyczny ryż lub gotowane ziemniaki podaje się prawie do każdego dania głównego. Tym razem przygotuj jednak nietypowy dodatek - pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 30.8.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
ziemniaki
oliwę z oliwek
sól
czosnek granulowany
tarty parmezan
przyprawy do ziemniaków
świeża pietruszka
Dip:
śmietana
ser pleśniowy
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Przygotuj blaszkę do pieczenia, którą wyłóż papierem do pieczenia.
- Ziemniaki umyj i pokrój w półksiężyce. W dużej misce wymieszaj z oliwą z oliwek, solą, granulowanym czosnkiem, parmezanem i przyprawą do ziemniaków.
- Każdy półksiężyc ułóż na blaszce tak, aby jeden nie dotykał drugiego. Wierzch możesz jeszcze posypać parmezanem. Piecz aż będą złociste a na koniec posyp ziemniaki posiekaną pietruszką.
- Dip:
Ser pleśniowy zetrzyj na tarce na małych oczkach, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj do osiągnięcia gładkiej masy. Smacznego!
Źródło: Lecremedelacrumb
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pečené česnekové brambory s parmazánem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gebackene Knoblauch-Parmesan-Kartoffelspalten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal.
KOMENTARZE DO PRZEPISU