NajPrzepis.pl Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem
Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem
Przepis Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   30.8.2021

Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

Klasyczny ryż lub gotowane ziemniaki podaje się prawie do każdego dania głównego. Tym razem przygotuj jednak nietypowy dodatek - pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem

Składniki

Będziemy potrzebować:

ziemniaki
oliwę z oliwek
sól
czosnek granulowany
tarty parmezan
przyprawy do ziemniaków
świeża pietruszka

Dip:

śmietana
ser pleśniowy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Przygotuj blaszkę do pieczenia, którą wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Ziemniaki umyj i pokrój w półksiężyce. W dużej misce wymieszaj z oliwą z oliwek, solą, granulowanym czosnkiem, parmezanem i przyprawą do ziemniaków.
  3. Każdy półksiężyc ułóż na blaszce tak, aby jeden nie dotykał drugiego. Wierzch możesz jeszcze posypać parmezanem. Piecz aż będą złociste a na koniec posyp ziemniaki posiekaną pietruszką.
  4. Dip:
    Ser pleśniowy zetrzyj na tarce na małych oczkach, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj do osiągnięcia gładkiej masy. Smacznego!

Źródło: Lecremedelacrumb

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz