Pasztet z wątróbek drobiowych z jabłkami

Przepis Pasztet z wątróbek drobiowych z jabłkami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Zastanawiałam się, co zjeść na śniadanie. Masło, masło pomazankowe, pasta jajeczna, to w naszym domu klasyka, po którą sięgamy aby posmarować świeży chleb ale miałam ochotę na coś nowego, co sprawi przyjemność naszym kubkom smakowym. Mąż najbardziej lubi mięso, ja wolę warzywa ale na myśl o smacznym domowym pasztecie ciekła mi ślinka :) Wiesz co jesz, wiesz z czego jest pasztet zrobiony, bez żadnych dodatkowych E, bez konserwantów i ze świeżym masełkiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

500 gwątróbki drobiowej
2 szt.czerwonej cebuli
50 gsmalcu
do smakuprzyprawy do dziczyzny
1 szt.jabłko
100 mlśmietany
100 gmasła
do smakusól, pieprz
masło do zalania gotowego pasztetu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na smalcu podsmaż na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę.
  2. Podaj wymyte i wyczyszczone wątróbki i piecz dopóki cała ciecz nie odparuje. Dodaj drobno pokrojone jabłko, masło, śmietanę, przyprawę do dziczyzny oraz pieprz i podduś 5 minut.
  3. Pasztet zmiksuj na gładką masę, posól do smaku i wlej do odpowiednego naczynia.
  4. Zalej rozpuszczonym masłem i pozostaw do następnego dnia aby stężał.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj