Pasta z tuńczyka

Dodał: NajKasia, 27.12.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta z tuńczyka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonała pasta z tuńczyka, którą możesz podawać na śniadanie, drugie śniadanie albo na kolację. Smaruj nią świeży, chrupiący chleb. Pycha!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 27.12.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta z tuńczyka
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
70 gmasła
1 puszkatuńczyka (około 120 - 170 g)
1 łyżeczkamusztardy
2 łyżkimajonezu
3 łyżkiketchupu
szczyptasoli
1/2 łyżeczkipieprzu
1 szt.cebula
4 szt.jajek
1 pęczekpietruszki
- Masło rozgnieć widelcem, dodaj całą puszkę tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym - w zależności od preferencji smakowych) i dokładnie wymieszaj.
- Do wymieszanej masy z tuńczykiem dodaj musztardę, majonez, ketchup, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Cebulę pokrój na drobną kosteczkę i wymieszaj ją z mieszanką z tuńczyka.
- Na końcu dodaj jajka ugotowane na twardo i pietruszkę.
- Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Źródło: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tuňáková pomazánka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tuniaková pomazánka.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tonhalkrém.
KOMENTARZE DO PRZEPISU