NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka
Przepis Pasta z tuńczyka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonała pasta z tuńczyka, którą możesz podawać na śniadanie, drugie śniadanie albo na kolację. Smaruj nią świeży, chrupiący chleb. Pycha!

NajKasia    ·   27.12.2021

Pasta z tuńczyka

Doskonała pasta z tuńczyka, którą możesz podawać na śniadanie, drugie śniadanie albo na kolację. Smaruj nią świeży, chrupiący chleb. Pycha!

Składniki

Będziemy potrzebować:

70 g
masła
1 puszka
tuńczyka (około 120 - 170 g)
1 łyżeczka
musztardy
2 łyżki
majonezu
3 łyżki
ketchupu
szczypta
soli
1/2 łyżeczki
pieprzu
1 szt.
cebula
4 szt.
jajek
1 pęczek
pietruszki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło rozgnieć widelcem, dodaj całą puszkę tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym - w zależności od preferencji smakowych) i dokładnie wymieszaj.
  2. Do wymieszanej masy z tuńczykiem dodaj musztardę, majonez, ketchup, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Cebulę pokrój na drobną kosteczkę i wymieszaj ją z mieszanką z tuńczyka.
  4. Na końcu dodaj jajka ugotowane na twardo i pietruszkę.
  5. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!

Źródło: Coolinarika

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz