Pasta z tuńczyka

Przepis Pasta z tuńczyka

Dodał: NajKasia, 27.12.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta z tuńczyka

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonała pasta z tuńczyka, którą możesz podawać na śniadanie, drugie śniadanie albo na kolację. Smaruj nią świeży, chrupiący chleb. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.12.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta z tuńczyka

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

70 gmasła
1 puszkatuńczyka (około 120 - 170 g)
1 łyżeczkamusztardy
2 łyżkimajonezu
3 łyżkiketchupu
szczyptasoli
1/2 łyżeczkipieprzu
1 szt.cebula
4 szt.jajek
1 pęczekpietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło rozgnieć widelcem, dodaj całą puszkę tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym - w zależności od preferencji smakowych) i dokładnie wymieszaj.
  2. Do wymieszanej masy z tuńczykiem dodaj musztardę, majonez, ketchup, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Cebulę pokrój na drobną kosteczkę i wymieszaj ją z mieszanką z tuńczyka.
  4. Na końcu dodaj jajka ugotowane na twardo i pietruszkę.
  5. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj