NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta z ciecierzycy
Pasta z ciecierzycy
Przepis Pasta z ciecierzycy
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Pasta jajeczna, twarogowa lub serowa są tradycyjnymi. Trochę mniej tradycyjna jest pasta z ciecierzycy, ale jest doskonała. Gdy ją zrobisz pierwszy raz, to zobaczysz, że stanie się Twoją ulubioną.

NajKasia    ·   27.12.2021

Pasta z ciecierzycy

Pasta jajeczna, twarogowa lub serowa są tradycyjnymi. Trochę mniej tradycyjna jest pasta z ciecierzycy, ale jest doskonała. Gdy ją zrobisz pierwszy raz, to zobaczysz, że stanie się Twoją ulubioną.

Składniki

Będziemy potrzebować:

1 kubek
ciecierzycy
1 kubek
tartej marchwi
2 ząbki
czosnku
sól
przyprawy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciecierzycę ugotuj aż będzie miękka i osusz. Za  pomocą blendera zmiksuj ciecierzycę na gładką masę, dodaj startą marchew, pieprz, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżym chlebem. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Dorisa

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz