Pasta z camembertów i z szynką

Przepis Pasta z camembertów i z szynką
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

To jedna z moich ulubionych past do smarowania, którą robię zwykle dla moich bliskich na śniadanie. Do tego świeże pieczywo z chrupiącą skórką i śniadanie smakuje przepysznie. Przyznam się, że od dawna zbieram się na chleb domowej roboty, ale nie mam jeszcze tyle odwagi, żeby zrobić własny zakwas, zwłaszcza że chleb z drożdży nie wydaje się tak dobry. Ale pewnego dnia nadejdzie ten czas, kiedy będę mieć własny zakwas i wtedy upiekę domowe pieczywo.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1 opakowaniecamembert
5 dkgszynka
10 dkgmajonez
1 sztjajka na twardo
wg smakusok z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zetrzyj na tarce camembert, szynkę i jajka, całość skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez.
  2. Pasta doskonale nadaje się do zakąsek, kanapek i muśnięta na rogalikach, w formie przekąski.
  3. Wystarczy opakowanie camembertu, trochę szynki i czasem daję też kukurydzę, ale to zależy od Ciebie i tego, co masz aktualnie w lodówce.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj