NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta serowa Pasta z camembertów Pasta z camembertów i z szynką
Pasta z camembertów i z szynką
Przepis Pasta z camembertów i z szynką
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.1.2021

Pasta z camembertów i z szynką

To jedna z moich ulubionych past do smarowania, którą robię zwykle dla moich bliskich na śniadanie. Do tego świeże pieczywo z chrupiącą skórką i śniadanie smakuje przepysznie. Przyznam się, że od dawna zbieram się na chleb domowej roboty, ale nie mam jeszcze tyle odwagi, żeby zrobić własny zakwas, zwłaszcza że chleb z drożdży nie wydaje się tak dobry. Ale pewnego dnia nadejdzie ten czas, kiedy będę mieć własny zakwas i wtedy upiekę domowe pieczywo.

Składniki
1 opakowanie
camembert
5 dkg
szynka
10 dkg
majonez
1 szt
jajka na twardo
wg smaku
sok z cytryny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Zetrzyj na tarce camembert, szynkę i jajka, całość skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez.
  2. Pasta doskonale nadaje się do zakąsek, kanapek i muśnięta na rogalikach, w formie przekąski.
  3. Wystarczy opakowanie camembertu, trochę szynki i czasem daję też kukurydzę, ale to zależy od Ciebie i tego, co masz aktualnie w lodówce.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz