NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta serowa Pasta z camembertów Pasta z camembertów i pomidorów
Pasta z camembertów i pomidorów
Przepis Pasta z camembertów i pomidorów
NajKasia    ·   14.1.2021

Pasta z camembertów i pomidorów

Ta pasta smakuje wyśmienicie podawana na świeżym pieczywie i równie dobrze pasuje jako dip do grillowanego mięsa lub młodych ziemniaków gotowanych w skórkach. To prawdziwy przysmak. Wszyscy w domu bardzo ją lubimy, a ja chętnie przygotowuję ją dla gości, bo zawsze robi wrażenie. Każdy pyta o przepis, żeby móc ją później przygotować w domu.

Składniki
100 g
camembert
100 g
majonez
1 szt.
cebula dymka (biała część)
2 szt.
pomidory gałązkowe
5 liści
świeża bazylia
1 łyżka stołowa
oliwa z oliwek
świeżo zmielony pieprz
sól dla smaku
sok z połowy cytryny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ubij majonez z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
  2. Do miski włóż drobno pokrojoną cebulę, pomidory (bez nasion), camembert. Wszystko to wymieszaj.
  3. Następnie dodaj doprawiony majonez i posiekaną bazylię.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz