Pasta z camembertów i pomidorów

Przepis Pasta z camembertów i pomidorów
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Pasta z camembertów i pomidorów
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ta pasta smakuje wyśmienicie podawana na świeżym pieczywie i równie dobrze pasuje jako dip do grillowanego mięsa lub młodych ziemniaków gotowanych w skórkach. To prawdziwy przysmak. Wszyscy w domu bardzo ją lubimy, a ja chętnie przygotowuję ją dla gości, bo zawsze robi wrażenie. Każdy pyta o przepis, żeby móc ją później przygotować w domu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Pasta z camembertów i pomidorów

SKŁADNIKI

100 gcamembert
100 gmajonez
1 szt.cebula dymka (biała część)
2 szt.pomidory gałązkowe
5 liściświeża bazylia
1 łyżka stołowaoliwa z oliwek
świeżo zmielony pieprz
sól dla smaku
sok z połowy cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ubij majonez z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
  2. Do miski włóż drobno pokrojoną cebulę, pomidory (bez nasion), camembert. Wszystko to wymieszaj.
  3. Następnie dodaj doprawiony majonez i posiekaną bazylię.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj