NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta twarogowa Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim i solą ziołową
Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim i solą ziołową
Przepis Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim i solą ziołową
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.1.2021

Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim i solą ziołową

Wciąż jeszcze nie jest za późno :) Doskonała pasta z twarogu, soli ziołowej i zebranego czosnku niedźwiedziego. Miałam parę wolnych chwil, więc wybrałam się na spacer z naszym psem po lesie i odkryłam świetne miejsce, gdzie czosnek niedźwiedzi rozkwitł w całej swojej okazałości. Oczywiście zostawiłam też coś dla naszych niedźwiedzi, które zjadają ten dziki czosnek zaraz po przebudzeniu się ze snu zimowego.

Składniki
twaróg
czosnek niedźwiedzi
sól ziołowa
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Twaróg (tacka) wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem niedźwiedzim (duży pęczek) i dopraw solą ziołową.
  2. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pasta najlepiej smakuje, kiedy odstawi się ją na jakiś czas do lodówki, tak aby smaki doskonale się połączyły.
  3. Co więcej, przyzwyczaiłam się nawet do ręcznego miażdżenia czosnku niedźwiedziego w moździerzu. Wtedy jego smak jest znacznie bardziej intensywny.

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz