Pasta jajeczna z sardelami i kaparami

Przepis Pasta jajeczna z sardelami i kaparami

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta jajeczna

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pasta jajeczna z sardelami i kaparami. Najlepiej smakuje podawana na świeżym pieczywie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

200 gniearomatyzowanego serka śmietankowego do smarowania
100 gserek kanapkowy (np. Twój Smak z Piątnicy)
2 łyżkimajonez
2 łyżeczkimusztarda Dijon
100 gsardele (koreczki) z kaparami w oleju
3 szt.cebula dymka (tylko część biała)
pęczekszczypiorek
5 szt.jajka na twardo
sól (do smaku) i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W misce wymieszaj serek do smarowania, serek kanapkowy, musztardę i majonez.
  2. Dodaj drobno pokrojone sardele i cebulkę, posiekany szczypiorek i jajka starte na dużych oczkach.
  3. Dodaj pieprz i sól do smaku. Pozostaw całość w lodówce do schłodzenia i podawaj ze świeżym pieczywem.

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj