Paryskie rogaliki - są tak fantastyczne, że będę je przygotowywać przez cały rok

Przepis Paryskie rogaliki - są tak fantastyczne, że będę je przygotowywać przez cały rok

Dodał: NajKasia, 31.10.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Czasami chodzę z córką do cukierni i zawsze zamawiam paryskie rogaliki. Uwielbiam te ciastka - chrupiące a jednocześnie pełne kremu. Bałam się zrobić je sama ale po spróbowaniu muszę powiedzieć, że jest to dość łatwe.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 31.10.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

CIasto:

1 szt.jajko
100 gcukru pudru
100 gmielonych orzechów włoskich
1 łyżkamąki

Krem:

1 szt.jajko
40 gcukru
10 gkakao
80 gmasła

Polewa:

100 gczekolady
1 łyżkaoleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta zmiksuj mikserem na jednolitą masę, którą przełóż do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia strzykaj rogaliki.
  2. Rogaliki upiecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut - obserwuj.
  3. Nad parą wymieszaj jajko z cukrem do osiągnięcia sztywnej piany. Potem dodaj kakao. Odstaw i pozostaw aby trochę ostygł. Po ostygnięciu zmiksuj z masłem o temperaturze pokojowej.
  4. Krem przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i strzykaj na ostygnięte rogaliki. Odstaw do lodówki aby stężały a potem polej je polewą czekoladową.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj