Paryskie rogaliki

Przepis Paryskie rogaliki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Paryskie rogalikiPrzepis Paryskie rogaliki
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Niebo w gębie. Dzisiaj piekłam na zamówienie dla koleżanki. Wybrałam paryskie rogaliki ponieważ ona je uwielbia. Gdy przychodzi do mnie w gości to kwestia poczęstunku jest bardzo prosta. Wiem że znikną z talerzyka w kilka sekund. Do tego jeszcze dobra kawa i dobry nastrój :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Paryskie rogalikiPrzepis Paryskie rogaliki

SKŁADNIKI

Spód:

2 szt.całe jajka
250 gcukru pudru
300 gmielonych orzechów włoskich

Krem:

4 szt.żółtek
1 szt.jajko
3 łyżkikakao
3 łyżkicukru
250 gmasła
150 gcukru pudru

Polewa:

100 g100% tłuszczu
200 gczekolady do gotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 2 całe jajka zmiksuj z 250 g cukru pudru na sztywno na najwyższych obrotach, a następnie już tylko drewnianą łyżką wymieszaj 300 g mielonych orzechów włoskich.
  2. Na blaszkę strzykaj rogaliki przez rękaw cukierniczy z okrągłą końcówką. Piecz w temperaturze 160 z termoobiegiem dwie blaszki na raz przez około 20 minut.
  3. Krem: 4 żółtka, 1 jajko, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru ubij nad parą. Ostudzone dodaj do zmiksowanego masła (250g) ze 150 g cukru pudru.
  4. Strzykaj na rogaliki, pozostaw aby stężało na przykład na balkonie a potem namocz polewie czekoladowej.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj