Paryskie rogaliki

Przepis Paryskie rogaliki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie ważne czy święta czy nie święta, już mi cieknie ślinka na samą myśl o tych rogalikach. Robiłam je na Boże Narodzenie, ale uwierzcie mi, zniknęły z kosmiczną prędkością i od razu tak bardzo za nimi zatęskniłam że postanowiłam je robić częściej. W ogóle nie muszą leżeć aby skruszały, od razu są gotowe do zjedzenia. Myślałam że przed świętami trochę ograniczę pieczenie ale nie mogę się oprzeć :D

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 szt.całe jajka
250 gcukier puder
300 gmielone orzechy włoskie

Krem:

4 szt.żółtek
1 szt.jajko
3 łyżkikakao
3 łyżkacukru
250 gmasła
150 gcukru pudru

Polewa:

100 g100% tłuszcz
200 gczekolada do gotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 2 całe jajka zmiksuj z 250 g cukru pudru na sztywno na najwyższych obrotach a potem już tylko drewnianą łyżką wymieszaj 300 g mielonych orzechów włoskich.
  2. Na blaszkę strzykaj rogaliki przez rękaw cukierniczy ze zwykłą końcówką. Piecz w temperaturze 160 z termoobiegiem dwie blaszki na raz przez około 20 minut
  3. Krem:
    4 żóltka, 1 jajko, 3 łyżki kakao, 3łyżki cukru zmiksuj nad parą. Ostygnięte dodaj do masła (250g) zmiksowanego ze 150 g cukru pudru i strzykaj na rogaliki, pozostaw aby stężały a potem zamocz w polewie czekoladowej.
  4. Polewa: 100 g 100% tłuszczu, 200 g czekolady do gotowania, którą kupuję w Lidlu. Pycha.:)

Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu original

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj