Paluszki twister z boczkiem na imprezę

Przepis Paluszki twister z boczkiem na imprezę
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie wiesz, co przygotować na imprezę lub przyjęcie? Wypróbuj paluszki twister z boczkiem. To super pomysł!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

ciasto drożdżowe lub francuskie
salami/szynka/boczek
ziarna
żółtko do nasmarowania
ser

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do przygotowania przekąski możesz użyć dowolnego ciasta drożdżowego, najlepiej już wcześniej przez Ciebie wypróbowanego. Możesz też użyć ciasta francuskiego. Jeśli zdecydujesz się na ciasto francuskie, przygotowanie przekąski nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.
  2. Ciasto cienko rozwałkuj, posyp serem i połóż plaster boczku (lub szynki/salami). Następnie ostrożnie zwiń w spiralę. 
  3. Ułóż na wyłożonej papierem blaszce, posmaruj roztrzepanym żółtkiem i posyp ziarnami. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku do uzyskania złotego koloru.
  4. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia. Nie należy ich przekładać gdy są ciepłe, gdyż mogą się połamać. Jeśli chcesz, by danie było bardziej oryginalne, możesz posmarować ciasto sosem pomidorowym takim jak do pizzy, ketchupem lub ewentualnie pesto czy innym rodzajem sosu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj