Pączki z serkiem homogenizowanym

Przepis Pączki z serkiem homogenizowanym

Dodał: NajKasia, 26.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pączki były pyszne i puszyste, najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Chociaż to jest bomba kaloryczna to od czasu do czasu można sobie na nie pozwolić.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 26.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gwaniliowego serka homogenizowanego
170 gmąki
3 szt.jajek
1 szt.proszku do pieczenia
1 szt.cukru waniliowego
szczyptasoli

Do dokończenia:

0,5 loleju do smażenia
według potrzebcukier do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj serek homogenizowany, jajka i cukier. W drugiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
  2. Potem połącz razem obie zawartości misek.
  3. Pozostaw na dziesięć minut. W głębszym rondelku rozgrzej olej, nabieraj łyżką trochę ciasta i wkładaj do oleju. Smaż aż osiągnie złoty kolor.
  4. Po usmażeniu pączki wyjmij na ręcznik papierowy i posyp cukrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj