Pączki bez wyrastania, przygotowane z kefiru
Kefir to podstawa ciasta do przygotowania pączków. Pycha! Czasami dodawałam też zwykłe mleko zamiast kefiru, ale to nie to. Kefir to kefir i nie ma potrzeby aby go na coś zamieniać. Czasami oryginalne przepisy po prostu są najlepsze. Koniecznie spróbuj. Nie bój się tego smażenia, czasami trzeba pozwolić sobie również na coś bardziej kalorycznego.
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
2,5 kubkamąki
250 mlkefiru
5 łyżekcukru
1 szt.jajko
3 łyżkioleju
1/2 łyżeczkisody spożywczej
szczyptasoli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
- Elastyczne ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw na 25 minut. Następnie podziel na mniejsze części i rozwałkuj na płat o grubości około 1 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj kółeczka, za pomocą wieczka od butelki zrób dziurkę na środku pączka i wkładaj pączki ro rozgrzanego oleju i smaż z obu stron aż będą złociste.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Donuts ohne Gehzeit, mit Kefir zubereitet an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kefires fánk élesztő nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU